Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Nieuws

Lees meer...
 

BONTEBRUG zal dit jaar op zaterdag 14 september een grote rol spelen tijdens de Open Monumentendag, net als ANHOLT. Noteer deze datum alvast in je agenda, er valt op 14 september van alles te beleven!

Lees meer...Op dinsdag 30 april zal Robert Voskuil een lezing geven in het Kulturhus in Lintelo over Geallieerde luchtfoto-spionage boven Nederland en ook boven onze streek. Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten Dinxperlo Wisch). Aanvang is 19.45 uur. Toegang is gratis. De lezing is ook een opmaat naar de dagexcursie van ADW op zaterdag 25 mei. 

Foto: Luchtfoto van bouwland bij Wolfheze, waarop op 17 september 1944 grote aantallen Britse zweefvliegtuigen neer kwamen.

Lees meer...De geschiedenis van het Huis Sinderen en bijbehorende boerderijen werd beschreven in het boek Huis Sinderen. Geschiedenis van een verdwenen landgoed. De auteurs zijn Herman Hofs, Willem Meijerman en Willem Ormel. Het boek, net als deel 2 een uitgave van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW, verscheen in april 2018.

Doordat het eerste deel snel uitverkocht raakte en het (vrijwel) niet tweedehands verkrijgbaar is, heeft ADW besloten tot een herdruk. Huis Sinderen 1 is op 14 april voor 20 euro te koop na de lezing en presentatie van het nieuwe boek Huis Sinderen 2. Deel 1 is - net als deel 2 - na 14 april ook verkrijgbaar bij ADW, bij boekhandel Rutgers in Varsseveld en bij Ecal in Doetinchem.

Lees meer...Op zondagmiddag 14 april zal Sebastiaan Roes een lezing geven over zijn nieuwe boek over Huis Sinderen. Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten Dinxperlo Wisch). Aanvang is 14.00 uur in het Buurtschaphuis ‘op’ Sinderen. De toegang is gratis.

Tevens is die middag de presentatie van het tweede deel van het boek over Huis Sinderen. Ook is het boek dan aan te schaffen.

Lees meer...Op woensdag 18 oktober zal Victor Lansink een lezing geven in het Kulturhus in Lintelo over verdwenen en nog bestaande spoorwegen in de Achterhoek. Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW (Aalten Dinxperlo Wisch). Aanvang is 19.45 uur. De toegang is gratis.

Lees meer...Jean Kreunen geeft op woensdag 22 november een lezing over oorlogsverhalen in de Achterhoek. Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW in de NPB in Varsseveld. Aanvang van de lezing in het witte kerkje is 19.45 uur. De toegang is gratis.