Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Gängeskestocht in Aalten

gangeskes-in-aalten.jpgHet oude esdorp Aalten ligt gedeeltelijk op een zevental glooiïngen. In het dal, aan de zuidzijde van de heuvels, stroomt de beek De Slinge. Langs een paar uitvalswegen stonden de kleine boerderijen.

Daartussen lagen de gaarden of tuinen van de bewoners. De verbindingen tussen de uitvalswegen en de tuinen waren gängeskes (een smal pad, twee kruiwagens breed). Het oude patroon van deze gängeskes is nog gedeeltelijk aanwezig.

Op 23 sept. verzamelen wij ons om 14 uur op het pleintje van de VVV / Onderduikmuseum. Omdat de groep waarschijnlijk uit 30-40 personen zal bestaan, zullen we opgedeeld worden in groepjes van 10-15 personen per gids.

Voor deze route dient u goed ter been te zijn i.v.m. op- en afstappen en oneffenheden in de paden. Na afloop is de mogelijkheid om bij Stegers nog na te praten. Dit is voor eigen rekening!

De kosten voor de excursie bedragen € 5,-- per persoon. Bij slecht weer zal Theo Bussink de presentatie van de tocht op locatie bij de VVV verzorgen. Opgave vooraf is noodzakelijk in verband met de planning (max 30/40 personen).

U kunt uw opgave zenden/mailen/bellen naar:
Hennie Seinhorst, Spoorstraat 50, 7051 CK Varsseveld, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download hier het aanmeldformulier

Telefoonnummer: 06 – 38 59 39 71 of 0315-242424.
Sluitingsdatum 18 september.

Na bevestiging deelname, kunt u het verschuldigde bedrag storten op IBAN-rekening NL 95 RABO 0313965714 t.n.v. ADW.