Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Verdwenen boerderijen rondom huize Breukelaar in Varsseveld

 

Op woensdag 22 maart 2023 houdt Herman Hofs in het Hofshuus in Varsseveld een lezing over de verdwenen boerderijen rondom huize Breukelaar in Varsseveld.
Hij doet dit op uitnodiging van Oudheidkundige Werkgemeenschap ADW, na de ledenvergadering van ADW. Aanvang is 19.45 uur. De toegang is gratis. Iedereen is welkom.
VOLGEBOEKT

 

Het landschap aan de oostkant van Varsseveld is de laatste tientallen jaren enorm veranderd: van een agrarisch gebied met verspreid staande - soms eeuwenoude - boerderijen en oude wegen naar een strak, volgepakt industrieterrein. Een verandering, die de komende jaren nog meer gebied zal opslokken.

Herman Hofs, geboren en getogen aan de oostzijde van Varsseveld, zal aan de hand van foto’s en kaarten de verdwenen boerderijen weer een beetje laten herleven, afgewisseld met informatie over de bewoners door de tijd heen. Zo komen onder andere de boerderijen Rentink, Gesink, de Koop en Brökkelder aan bod, evenals de Pallandtlaan en de Gele Dijk. Dit alles natuurlijk in het Varssevelds dialect.
Als er tijd over is, zal Ab Tenkink nog verhalen over zijn oudershuis in dat gebied: Huize Breukelaar, oftewel ‘de Pallandt’.

In verband met de catering bij het Hofshuus werkt ADW dit keer met opgave. Belangstellenden voor de lezing kunnen zich melden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Graag opgave voor maandag 20 maart.

Brokkelder.jpg
Brokkelder.jpg

Boerderij het Brökkelder, zoals dat enkele tientallen jaren geleden nog te zien was