Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Nieuws

 

Cursus lezen van oude handschriften
Wie bezig is met zijn stamboom of een stukje van onze geschiedenis onderzoekt, komt vroeger of later lastig leesbare geschriften tegen. Vereniging Het Museum organiseert in de maanden januari, februari en maart 2019 een cursus paleografie: het lezen van oude handschriften. Aan de orde komen vooral oude handgeschreven teksten die met Winterswijk te maken hebben. We beginnen met handschriften van rond 1850 en gaan dan langzaam terug in de tijd, tot 1300.

Tijdens de cursusavonden komen ook de oude tijdrekening, de maten en gewichten en verschillende munten aan bod. De cursus bestaat uit 10 avonden van 19.30 uur tot 21.30 uur en zal gegeven worden op dinsdagavonden in de Museumfabriek, Laan van Hilbelink 6, in Winterswijk. Een speciale vooropleiding is niet nodig.
De kosten van de cursus bedragen 40 Euro voor leden van VHM en 50 Euro voor niet-leden, inclusief de handleiding en het verdere cursusmateriaal. De start is op dinsdag 8 januari en vervolgens elke week tot eind maart, met uitzondering van twee vakantieweken in februari.
U kunt zich opgeven bij het secretariaat van VHM: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor verdere informatie kunt u terecht bij Dick Ruhe, tel. 0543-518108 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Schrijfcursus Wikipedia historische verenigingen
Hier een aankondiging van Erfgoed Gelderland met betrekking tot een schrijfcursus Wikipedia, speciaal voor historische verenigingen.
Deze schrijfcursus maakt deel uit van een project om Gelders Erfgoed beschikbaar te maken via Wikipedia. Een onderdeel van dit project is deze op maat gemaakte, gratis schrijfcursus Wikipedia voor historische verenigingen, omdat jullie expertise over regionale onderwerpen hebben die mogelijk nog niet digitaal ontsloten is.
De oproep is ook beschikbaar via de website van Erfgoed Gelderland, zie erfgoedgelderland.nl

Privacy-statement
Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) hebben wij als vereniging verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. We hebben onder andere een informatieplicht. Dat betekent dat we verplicht zijn om nieuwe en bestaande klanten duidelijk te informeren over wat we met hun persoonsgegevens doen en waarom.Daarom hebben we een online privacyverklaring, deze vindt u op onze site onder: Privacy-verklaring.

Kadotip
Geef eens een origineel kado!
Voor €17,50 geeft U een jaar lidmaatschap aan iemand Kado.
Bel voor de kadobon of informatie hierover naar één van de bestuursleden.
Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boek Huis Sinderen
Op Sinderen zijn de rustiek gelegen Antoniuskapel en de daar achter liggende begraafplaats stille getuigen van een roemrijk verleden. Ooit heeft daar op een steenworp afstand het Huis Sinderen gestaan. De veelal adellijke bewoners vervulden een belangrijke rol in het Sinderense leven van alledag als werkgever en landheer.

Dat verleden is terug te vinden in het boek “Huis Sinderen – Geschiedenis van een verdwenen landgoed”. Het boek is een uitgave van onze Oudheidkundige Werkgemeenschap en bundelt de resultaten van nieuw historisch onderzoek naar het verdwenen Huis Sinderen en zijn bewoners. Zie voor meer informatie het Persbericht Huis Sinderen.

De presentatie van het boek heeft plaatsgevonden op zaterdag 7 april jl. in het Buurtschapshuis Sinderen.

Vanaf zaterdag 14 april is het boek te verkrijgen bij Boekhandel Rutgers in Varsseveld.

 b_300_0_16777215_00_images_diversen_huis-sinderen.jpg

 


Genealogie
Weet u dat er op onze webpagina genealogie veel handige informatie staat om zelf eens familieonderzoek te gaan doen? De pagina is weer bijgewerkt.

Koppelkerk Bredevoort:
Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van Bredevoort en in het bijzonder van de voormalige gereformeerde kerk van Bredevoort? Of hebt u wellicht zelfs deel uit gemaakt van deze geschiedenis? Zo ja, dan kan het interessant zijn om hier even verder te lezen.

Grenspalen:
Een leuke informatieve site van Bauke Tijmstra over wandelen langs oude grenspalen, ook van Dinxperlo tot en met Eibergen. Klik hier voor de site.