Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Privacy

Mogelijk dat u er al wat van gehoord heeft, maar op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG, officieel in werking getreden. Deze nieuwe privacywetgeving zorgt ervoor dat instanties die persoonsgegevens verwerken aan een aantal eisen moeten voldoen. Hieronder valt onder andere de zorgvuldigheid waarmee deze gegevens verwerkt en beschermd dienen te worden. Ook is het zo dat de persoon waarvan er gegevens zijn opgeslagen deze te allen tijden moet kunnen inzien, laten wijzigen of wissen.
Ook voor onze Oudheidkundige Werkgemeenschap geldt deze verordening. Om er voor te zorgen dat we aan alle eisen voldoen heeft het bestuur een privacyverklaring opgesteld, deze ligt ter goedkeuring bij een jurist. In dit document wordt uiteengezet hoe onze vereniging omgaat met persoonsgegevens.

De privacyverklaring is binnenkort te raadplegen op onze website, of op te vragen via het secretariaat (E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Deze categorie bevat (nog) geen artikelen...