Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Varia

ADW YouTube filmpjes

Via YouTube kwam de ADW deze interessante filmpjes tegen.

Westendorp en omgeving 1950.


Korte beelden van de omgeving van Westendorp. Het beslaan van een paard bij de smid, een man met paard en wagen, wat later een hooiwagen op de weg. Daarna wordt uitvoerig het melken van koeien in de wei getoond. Leden van het C.J.M.V. ' inmanuel ' en de muziekvereniging 'Westendorps Fanfare' marcheren door het dorp op weg naar café De Vos om de vogel te plaatsen voor het vogelschieten. Na het vendelzwaaien begint het vogelschieten en na afloop daarvan drinken de schutters een glas bier op het terras van café De Vos.
Bron: Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers

Tapijtfabriek Maurits Prins Dinxperlo.


Bron:Erfgoed Aalten.

Deurvorst wijnkopers in Terborg.

Terborg in vervlogen tijden.


Bron:Hans Bosmann.

Feest bij kasteel Wisch.


Bron:Hans Bosmann.

Terborg in mijn jeugd.


Bron:Hans Bosmann.

Promotie film Aalten en Bredevoort 1968.
In het jaar 1968 werd een promotiefilm gemaakt over Aalten en Bredevoort. Deze film werd vertoond voorafgaande aan de Zeskamp-uitzending welke in dat jaar uitgezonden werd vanuit Aalten.
In deze film zien we o.a. unieke beelden van de Markt op het Marktplein. Grenscontroles zijn er nu niet meer en ook de zuivelfabriek Aalten is verdwenen. Huize Beth San was in 1968 net nieuw gebouwd. Op deze plek is al gedeeltelijk nieuwbouw gerealiseerd en de overige gebouwen die er nu nog staan worden binnenkort gesloopt.Kortom geniet van dit prachtig stuk filmgeschiedenis uit 1968. De filmbeelden zijn nog in zwart-wit. Kleurentelevisie was toen net in opkomst.

Bron:FilmAalten