Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Varia

Koppelkerk Bredevoort

Op 11 november 2016 verscheen het tweede deel over de geschiedenis van de gereformeerde kerk van Bredevoort. Het boek draagt de titel ‘Kerk-zijn in een veranderende samenleving’ en handelt over het wel en wee van deze kerkgemeenschap in de periode 1970-1989. Het verhaal over de ‘Koppelkerk’ is geplaatst in het geheel van de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals deze zich in die tijd voltrokken.
 
Het 284 pagina’s  tellende boek is, net als het eerste deel, uitgebracht in een luxe uitvoering. Het telt veel illustraties en is voorzien van een harde kaft. De opmaak is verzorgd door Gerard te Hennepe, de teksten zijn van de hand van ondergetekende. Ook oud-predikanten en gemeenteleden hebben een bijdrage geleverd.
 
Vijf jaar eerder, in 2011, verscheen het eerste deel onder de naam ‘Van Koekolk tot Koppelkerk’. In dit boek (236 pagina’s) wordt het ontstaan van de gereformeerde kerk In Bredevoort en het reilen en zeilen in de jaren vijftig en zestig beschreven. Ook dit boek is nog op voorraad, evenals de CD ‘Klanken uit de Koppelkerk’. Via deze CD zijn een aantal organisten te beluisteren, die het orgel van de Koppelkerk bespelen. Ook is er gemeente- en koorzang (gelegenheidskoor van de gereformeerde kerk en het koor Soli Deo Gloria van de Haart) te horen. De CD geeft de muzikale sfeer in de Koppelkerk mooi weer.
 
Een uitgebreide beschrijving van beide boeken vindt u op de site www.gereformeerdekerken.info. Deze site besteedt veel aandacht aan de landelijke en regionale geschiedenis van de gereformeerde kerken in Nederland (GKN).  Zie hiervoor: link naar gereformeerde kerken
 
De kosten zijn naar verhouding erg laag, aangezien alleen de drukkosten zijn doorberekend in de kostprijs. Alle uren die zijn gaan zitten in verzamelen, schrijven en verzorgen van de opmaak zijn ‘om niet’ ingezet.
 
Deel 1   Van Koekolk tot Koppelkerk                                              € 19,95
Deel 2   Kerk-zijn in een veranderende samenleving                     € 19,95
CD        Klanken uit de Koppelkerk                                                 €   5,00
 
Indien u belangstelling hebt voor één of meer boeken en/of CD, dan kunt dat kenbaar maken door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
In de mail graag aangeven wat en hoeveel exemplaren u wilt bestellen en op welke wijze u de boeken c.q. CD wenst te ontvangen. Als u kiest voor toezenden, dan worden er ook verzendkosten in rekening gebracht.