Oudheidkundige Vereninging Aalten, Dixperlo, Wisch
 

Uitnodiging Excursies

 

 


Uitnodiging voor de ADW-excursie op zaterdag 12 oktober 2019

          MIN40Celsius en Azewijnse Broek

Zaterdag 12 oktober brengen we onder leiding van René van Uum een bezoek aan MIN40Celsius in Varsselder, een museum met prehistorische vondsten uit het Azewijnse Broek. Na het bekijken van het museum en de presentatie over het ontstaan van de Achterhoek en de vondsten gaan we naar het natuurgebied het Azewijnse broek, waar veel vondsten zijn gedaan. Daar is ook gelegenheid om zelf te zoeken.
Waar een paar miljoen jaar geleden nog de walvissen en haaien zwommen, ontstaat tijdens de ijstijden de Achterhoek. De zee verandert langzaam in een landschap met woeste rivieren en rivierduinen. Landijs van meer dan 200 meter dik schuift als een bulldozer over poolwoestijnen en grassteppen. Mammoeten en neushoorns leven er samen met de neanderthaler, terwijl hyena’s en leeuwen vechten om een kadaver van een wisent.
U kunt een emmer meenemen om vondsten in te doen, een hamer is soms handig om een steen beter te bekijken. Trek niet de beste kleding aan en denk aan stevige schoenen of laarzen.
De excursie begint stipt om 12.30 uur.
We reizen op eigen gelegenheid en verzamelen om uiterlijk 12.15 uur op de parkeerplaats bij MIN40Celsius, Hoofdstraat 14, 7076 BB Varsselder

De kosten voor deze excursie bedragen € 10,- per persoon. Dat is voor de inleiding, bezoek aan het museum in Varsselder, rondleiding/zoekexcursie in het Azewijnse Broek, inclusief koffie met iets erbij.
Opgave vooraf is noodzakelijk in verband met de planning (max. 30 personen).
U kunt uw opgave naar René Luijmes zenden/mailen/bellen.
Na bevestiging kunt u het verschuldigde bedrag storten op IBAN-rekening
NL 95 RABO 0313965714 t.n.v. ADW.

Ook als u vragen hebt over deze excursie kunt u contact opnemen met:
René Luijmes
Houtdreef 8
7051 SC Varsseveld
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel: 0315 - 298407